Миризма в ракията :( ....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joker
- Мнения: 5889
- Регистриран на: Вто 21 ное 2006 10:38
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
- Местоположение: Варна
Re: Миризма в ракията :( ....
Adnan написа:Преди един месец сварихме ракия правена от джанки + компоти от миналата година.
Но какво се оказа има един неприятен дъх таз пуста ..... чак ми се отпи от нея. Чувал съм за някакви есенции които се слагат и променя мириза на ракията.
Има ли колеги които могат да помогнат да се отърва от таз миризма. Пък после да седнеме и да опънеме по 1-93 ракии + още нещо
П.С. в момента е на 46 градуса може и да падне още един градус скоро !
Сложи и глицерин....има го във всяко една аптека....една чаена лъжичка на 2-3 литра....ракията става мека и сладка като целувка с непорочна дева...
само една имай впредвид....глицеринът действа диуретично(сиреч пикае се повече от от него)
Това с глицерина (тривалентен алкохол)е стар метод на барманите да правят от бренди Слънчев бряг коняк Наполеон....а руснаците го слагат в марковата водка!
- Adnan
- Мнения: 3535
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Миризма в ракията :( ....
joker написа:Adnan написа:Преди един месец сварихме ракия правена от джанки + компоти от миналата година.
Но какво се оказа има един неприятен дъх таз пуста ..... чак ми се отпи от нея. Чувал съм за някакви есенции които се слагат и променя мириза на ракията.
Има ли колеги които могат да помогнат да се отърва от таз миризма. Пък после да седнеме и да опънеме по 1-93 ракии + още нещо
П.С. в момента е на 46 градуса може и да падне още един градус скоро !
Сложи и глицерин....има го във всяко една аптека....една чаена лъжичка на 2-3 литра....ракията става мека и сладка като целувка с непорочна дева...
само една имай впредвид....глицеринът действа диуретично(сиреч пикае се повече от от него)
Това с глицерина (тривалентен алкохол)е стар метод на барманите да правят от бренди Слънчев бряг коняк Наполеон....а руснаците го слагат в марковата водка!
Това също ще го имам на предвид. Но аз заложих на съчките от акация и сега няма миризма няма нищо . Държах ги в кофа покрита с парцал да не влиза нещо.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Мнения: 18394
- Регистриран на: Пет 16 сеп 2005 8:50
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
- Местоположение: Чепеларе/Пампорово
Откисни го първо, да не изтече ракията
Последна промяна от Stefan на Чет 01 ное 2007 15:52, променено общо 1 път.
- trunner
- Мнения: 1624
- Регистриран на: Нед 07 яну 2007 12:38
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Силистра
- Контакти:
На колегата постнал темата - преваряш я, в казана със вмирисаната ракия слагаш 2-3 кила сини сливи или кайсии (зависи каква ракия искаш да пиеш и си готов. Имам колега който така от ечемик си прави сливова или кайсиева ракия зависи клиента какво ще му иска . Обаче, както някой написа по-горе прегорена ракия не се оправя дори и с преварка! А заедно с преварката може и да сложиш друг материал, ако примерно ти е останало малко от предното варене - нищо не пречи! Последната ракия която варих беше точно така: Имах 60л. ферментирало грозде (не джибри) и 110 - 120 л. стара ракия която леко накиселяваше. Налях всичкото в казана, смачках половин кофа мускат за аромат, затворих запалих и ... изкарах около 90-100л чудна мускатова ракия на 72 града без грам кисела жилка или нещо от рода!!!
Успех на всички професионалисти!
Успех на всички професионалисти!
- zaro
- Мнения: 2035
- Регистриран на: Сря 19 яну 2005 10:43
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Добре а да ви питам. Аз като варя ракия задължително слагам сено на дъното на казана, освен ако не правя препек и субстанцията е 100% течна. Вие не го ли правите тоя номер. В селото от близката купа сено грабвам и слагам от долу на казана да не загаря и каквото се уцели билка да има такъв аромат има ракииката. Вие не правите ли така, или слагате слама?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 72 госта