Миризма в ракията :( ....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
shotoman
Мнения: 456
Регистриран на: Съб 20 яну 2007 10:31
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 01 ное 2007 13:43


нене не е проблема в джибрито. 100 процента, а по отношение на преварката - ако ракията е лошо прегорена и с преварка ще остане вкуса. Ако не друго то поне 1009334 пъти съм правил ракия :wink:




Потребителски аватар
shenko
Мнения: 1115
Регистриран на: Сря 04 май 2005 13:15
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 01 ное 2007 13:56


какво значи да е прегорена? ако съм обърнал джибрето ли


Потребителски аватар
shotoman
Мнения: 456
Регистриран на: Съб 20 яну 2007 10:31
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 01 ное 2007 14:04


не - ако да речем има костилки на дъното или е малко по силен казана на дъното загаря материала.


Потребителски аватар
joker
Мнения: 5889
Регистриран на: Вто 21 ное 2006 10:38
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Местоположение: Варна

Re: Миризма в ракията :( ....

Мнениеот joker » Чет 01 ное 2007 14:13


Adnan написа:Преди един месец сварихме ракия правена от джанки + компоти от миналата година.
Но какво се оказа има един неприятен дъх таз пуста ..... чак ми се отпи от нея. Чувал съм за някакви есенции които се слагат и променя мириза на ракията.
Има ли колеги които могат да помогнат да се отърва от таз миризма. Пък после да седнеме и да опънеме по 1-93 ракии + още нещо :twisted:

П.С. в момента е на 46 градуса може и да падне още един градус скоро !

Сложи и глицерин....има го във всяко една аптека....една чаена лъжичка на 2-3 литра....ракията става мека и сладка като целувка с непорочна дева...
само една имай впредвид....глицеринът действа диуретично(сиреч пикае се повече от от него)
Това с глицерина (тривалентен алкохол)е стар метод на барманите да правят от бренди Слънчев бряг коняк Наполеон....а руснаците го слагат в марковата водка!


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3535
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Миризма в ракията :( ....

Мнениеот Adnan » Чет 01 ное 2007 15:02


joker написа:
Adnan написа:Преди един месец сварихме ракия правена от джанки + компоти от миналата година.
Но какво се оказа има един неприятен дъх таз пуста ..... чак ми се отпи от нея. Чувал съм за някакви есенции които се слагат и променя мириза на ракията.
Има ли колеги които могат да помогнат да се отърва от таз миризма. Пък после да седнеме и да опънеме по 1-93 ракии + още нещо :twisted:

П.С. в момента е на 46 градуса може и да падне още един градус скоро !

Сложи и глицерин....има го във всяко една аптека....една чаена лъжичка на 2-3 литра....ракията става мека и сладка като целувка с непорочна дева...
само една имай впредвид....глицеринът действа диуретично(сиреч пикае се повече от от него)
Това с глицерина (тривалентен алкохол)е стар метод на барманите да правят от бренди Слънчев бряг коняк Наполеон....а руснаците го слагат в марковата водка!


:) Това също ще го имам на предвид. Но аз заложих на съчките от акация и сега няма миризма няма нищо :да:. Държах ги в кофа покрита с парцал да не влиза нещо.


Потребителски аватар
shenko
Мнения: 1115
Регистриран на: Сря 04 май 2005 13:15
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 01 ное 2007 15:40


Иначе поръчах 10л буренце от Акация, след преварката ще го напълня да видим какво ще стане


Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Мнения: 18394
Регистриран на: Пет 16 сеп 2005 8:50
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:
Местоположение: Чепеларе/Пампорово

Мнениеот Stefan » Чет 01 ное 2007 15:51


Откисни го първо, да не изтече ракията :wink:

Последна промяна от Stefan на Чет 01 ное 2007 15:52, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3535
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 01 ное 2007 15:51


shenko написа:Иначе поръчах 10л буренце от Акация, след преварката ще го напълня да видим какво ще стане


Бате от къде го поръча голям мерак имам и аз такова нещо :shock
Кажи плс колко пари каква е далаверата искам и аз.


Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18715
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Мнениеот hooligans » Чет 01 ное 2007 15:54


ехх ако имаше ракия в миризмата щеше да е убаво mhihi


Потребителски аватар
shenko
Мнения: 1115
Регистриран на: Сря 04 май 2005 13:15
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 01 ное 2007 15:58


Имам клиенти от Банско, ще ми го докарат на идване, някъде край пътя са продавали, 50 лв струва със стойката


Потребителски аватар
trunner
Мнения: 1624
Регистриран на: Нед 07 яну 2007 12:38
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Силистра
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 01 ное 2007 16:13


На колегата постнал темата - преваряш я, в казана със вмирисаната ракия слагаш 2-3 кила сини сливи или кайсии (зависи каква ракия искаш да пиеш и си готов. Имам колега който така от ечемик си прави сливова или кайсиева ракия зависи клиента какво ще му иска :lol: . Обаче, както някой написа по-горе прегорена ракия не се оправя дори и с преварка! А заедно с преварката може и да сложиш друг материал, ако примерно ти е останало малко от предното варене - нищо не пречи! Последната ракия която варих беше точно така: Имах 60л. ферментирало грозде (не джибри) и 110 - 120 л. стара ракия която леко накиселяваше. Налях всичкото в казана, смачках половин кофа мускат за аромат, затворих запалих и ... изкарах около 90-100л чудна мускатова ракия на 72 града без грам кисела жилка или нещо от рода!!!
Успех на всички професионалисти! :drunk


Потребителски аватар
shenko
Мнения: 1115
Регистриран на: Сря 04 май 2005 13:15
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 01 ное 2007 16:41


Как трябва да смърди изгорялата ракия, някой може ли да го опише, моето смърди на плод все едно :roll:


Потребителски аватар
trunner
Мнения: 1624
Регистриран на: Нед 07 яну 2007 12:38
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Силистра
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 01 ное 2007 16:56


На пушек, може и да нагарча малко


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3535
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 01 ное 2007 17:39


shenko написа:Как трябва да смърди изгорялата ракия, някой може ли да го опише, моето смърди на плод все едно :roll:


Ела у нас да видиш как не трябва да смарди mhihi mhihi mhihi mhihi


Потребителски аватар
zaro
Мнения: 2035
Регистриран на: Сря 19 яну 2005 10:43
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 01 ное 2007 17:46


Добре а да ви питам. Аз като варя ракия задължително слагам сено на дъното на казана, освен ако не правя препек и субстанцията е 100% течна. Вие не го ли правите тоя номер. В селото от близката купа сено грабвам и слагам от долу на казана да не загаря и каквото се уцели билка да има такъв аромат има ракииката. Вие не правите ли така, или слагате слама?



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 72 госта