Преди един месец сварихме ракия правена от джанки + компоти от миналата година.
Но какво се оказа има един неприятен дъх таз пуста ..... чак ми се отпи от нея. Чувал съм за някакви есенции които се слагат и променя мириза на ракията.
Има ли колеги които могат да помогнат да се отърва от таз миризма. Пък после да седнеме и да опънеме по 1-93 ракии + още нещо
П.С. в момента е на 46 градуса може и да падне още един градус скоро !
Миризма в ракията :( ....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adnan
- Мнения: 3535
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
novia написа:В буре ли е ракията ако нее слагаи клонче акациа определено променя не само цвет а и самият вкус е наздравеее
Не е в буре държа я в пласмасови туби но ще я изипвам наново в бидон и вече съм държал вътре сърцевината на черница за цвят. Има колега ( надявам се ) с който да приложим една тактика с едни "въглени". Пък и да се видиме и да поговориме.
- doko
- Мнения: 487
- Регистриран на: Пон 18 сеп 2006 18:45
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Радомир
- Контакти:
Ах колега махай черницата ! Тя се държи най-много 2-3 дни и после се маха, защотот освен цвят оставя и неприятен дъх, като преседи малко. Малка пръчка СУХА акация е друга работа Хем придава цвят, хем омекотява и изчиства вкуса
Също така аз съм опитвал и с няколко зърна стафиди на туба от 5 литра и също стана добре
Също така аз съм опитвал и с няколко зърна стафиди на туба от 5 литра и също стана добре
-
- Мнения: 985
- Регистриран на: Съб 26 май 2007 20:32
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
- Местоположение: Разград
-
- Мнения: 71
- Регистриран на: Съб 11 дек 2004 16:22
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Костенец,София
Като дипломиран химик и недипломиран алхимик,ще се опитам да ти помогна.Трябва ти есенция,която се използва във фирмите произвеждащи алкохол.Тъй като те произвеждат ракия само от "натурални" продукти,от време на време слагат есенция в спирта и се получават разните му там ракии и т.н.Есенцийте се призвеждат/ха/ в Карлово.Я дай да се разберем на лични,че ше взема да разкрия някоя фирмена тайна .
- Adnan
- Мнения: 3535
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
MiroslavStanchev написа:Колега,преди седмица с братовчедми сварихме ракия от ябълки и я разредихме с дистилирана вода на 46 градоса,обаче вкъсът и бие на мухъл малко.... Изглежда сме забравили да махнем загнилия материял който стои най от горе. Сода бикарбунат слага ли в казана при въренето
П.п Няма да остане. Наздраве
Колега в казана само и единственно съм сложил коло сол( едра морска ). Преди да я извариме изчистихме от костилки и всякакви други боклуци. Сода нарочно не слагаме щото "дядо" ( свекъра ) забранява а аз слушам нали съм млад и още само се уча и пия
-
- Мнения: 71
- Регистриран на: Съб 11 дек 2004 16:22
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Костенец,София
ракия
Я колегите професионалисти да кажат:преди около месец направих преварка средно 75 градуса.Разредих я с вода и сега е около53-55 градуса.Мисля да отлежи около 3-4 месеца и след това да я предлагам на приятелите си.Въпроса ми е-дали няма да и стане нещо след като отлежи.ще може ли да се пие?А мезе ще трябва ли?
- Volkov
- Мнения: 1704
- Регистриран на: Нед 19 ное 2006 16:53
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
- Местоположение: София
мммдамм, те тва си е тема със смислен разговор!!!!
Най-после, приветствам с 2 ръце!!!
С клончето от акация е добре да се пробва, ама съм чувал от дядо ми,
дето вариме заедно с него ракия, като си я сварил може да резнеш малко пресна ябълка 1-2 ябълки да преседи 1-2 дни това може да се повтори няколко пъти в зависимост от това ка ксе променя вкуса на рИкИята!!!
П.П. ние си вариме рикиика само от грозденце,брано от лози във Варна !!!
става чудесна ракия и хубаво тежко вино:)
Най-после, приветствам с 2 ръце!!!
С клончето от акация е добре да се пробва, ама съм чувал от дядо ми,
дето вариме заедно с него ракия, като си я сварил може да резнеш малко пресна ябълка 1-2 ябълки да преседи 1-2 дни това може да се повтори няколко пъти в зависимост от това ка ксе променя вкуса на рИкИята!!!
П.П. ние си вариме рикиика само от грозденце,брано от лози във Варна !!!
става чудесна ракия и хубаво тежко вино:)
Последна промяна от Volkov на Чет 06 сеп 2007 19:35, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 212 госта