Touran - избор и информация

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Servantes
Мнения: 3
Регистриран на: Вто 27 окт 2009 11:20
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Sofia

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот Servantes » Пет 13 ное 2009 14:58


http://www.sklad66.com/cms/ - официално е 160 лева, но има такси и куриери




stamat7733
Мнения: 8
Регистриран на: Пон 21 дек 2009 13:01
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот stamat7733 » Пон 21 дек 2009 14:17


Пичове здравейте карам Туран Highline от 06.2007г. 2.0 TDI DSG с оригинален чип. Незнам Вие как ги карате Вашите но моя никога не съм го свалял по 8-9л извън градско, но и kick down-а, го използвам редовно.
При 200 - 220 км/ч на магистралата София - Пловдив, ми дава 11,5 -14,5 разход.
В моята фирма колите ги купуваме да ни служат а не да им робуваме и сме най доволни от VW. Иначе имаме и Шкоди, фордове, Ситроени.

По прекрасна кола от Турана до сега не съм имал.
Доста пъти ми се е налагало да го карам като за последно, защото такова ми е естеството на работа, но съм изключително доволен.

В момента е на 100 000 км
Сменял съм:
Маховик на 40 000 - 50 000км, гаранционно защото започна да трепти леко и това най - добре го констатирам когато е запален и на седалката до мен няма никой - вижда се как потрепва седалката до шофьора

Два пъти клаксон покрай баловете

Спирачни апарати на задните колела, гаранционно - дрънчаха като карам по павета

Турбото го смениха на 55 000 - 60 000км, гаранционно,защото виеше - наподобяваше виене на сирена в далечината, като подаваш газ

Втулки ( лагели - горе ) на макферсоните, гаранционно - като завиваш особено на място се чува е скърцане, сега пак започват да се обаждат. Това се получава като влезе вода, когато караш с по- висока скорост през локви, изобщо през вода.
Но искам на ви кажа, че тази година лятото в пороите в Стара Загора, беше единствената кола която успя да се измъкне, даваха го по новините, от калниците имаше вълни от 2м нагоре, но това е колата амфибия за мен. След това ми падна акумулатора на морето, защото имаше някакъв проблем с ролките на алтернатора и се чуваше странен шум от тях, но като изсъхнаха добре всичко се оправи от самосебе си.
Доста преживявания съм имал с него но никъде не ме е оставял.
Ако имате проблеми питайте, доста понаучих за тях през това време.
Сега е в сервиз, от известно време губи антифриз и чакам да видя какъв е проблема


Потребителски аватар
filipov
Мнения: 402
Регистриран на: Сря 12 мар 2008 18:10
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот filipov » Вто 22 дек 2009 11:14


Stamat - Колата наистина е супер, но като чета колко неща са се развалили и колко пъти си влизал за гаранционно обслужване - представям си как наистина е караш mhihi


Потребителски аватар
ecofuel
Мнения: 30
Регистриран на: Пон 03 авг 2009 7:34
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот ecofuel » Сря 06 яну 2010 10:05


stamat7733 написа:Два пъти клаксон покрай баловете


Супер. Клаксона е предназначен да предотврати ПТП... заради точно тея изцепки не живея вече в София.

stamat7733 написа:Сега е в сервиз, от известно време губи антифриз и чакам да видя какъв е проблема


Дано не е това и при тебе: viewtopic.php?f=19&t=177295

---

Иначе да си кажа аз, че в темата за метановите турани няма никакъв живот. Виждал съм и други колеги с метанови турани, но явно не си падат по форумите :) Моя е произведен края на 2007-ма и е вкарван директно от Германия. За половин година откакто го имам съм направил към 25,000км - идеята, с която го взех е точно такава, че карам много и ми трябва сигурна и икономична кола, а имам и 3 деца и като тръгнем нанякъде си ни трябва място за багаж. Разхода е средно 6кг/100км, като само градско си е поне 8-9, зависи от задръстванията. Ходих ведъж в Проше сервиза на околовръстното щото имах един много дразнещ шум изпод капака при около 900-1000 оборота при отнемане на газта. Чуваше се дори на свободен ход - едно гадно притракване на метал в метал. Оказа се че тампона на изпарителя на газовата уредба си му е дошло времето и срещу 30лв за нов и 70лв за работа тракането спря. Сега имам един друг шум, който е пак като метал в метал, но не може да се чуе на свободен ход, а само в движение по неравности с около 3000 оборота на двигателя - доста са странни симптомите и не знам как да ги опиша ако отида в Порше, затова май ще чакам да станат по-ясни за долавяне. А този шум в купето, от който се оплаквате ми е много интересно дали е различен при дизеловите - никога не съм се возил в дизелов, но при мен няма шум от двигателя дето да ме дразни, освен горепосочените.


torre
Мнения: 1
Регистриран на: Нед 06 дек 2009 0:42
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: harmanli/bulgaria
Контакти:

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот torre » Нед 21 мар 2010 19:16


здравейте колеги,
имам туран от първите в българия след фейслифта.12/2006г. - в момента е на 140.000км.,като цяло съм доволен от колата с 2.0 двигател дизел-140к.с....добре върви с този двигател . Недостатъците според мен: 1.Много твърда возия даже и при положение,че съм с оригиналните джанти-16-ки-тръскане ужас! 2.Много шумна работа на двигателя. 3.Разхода на масло !!! Просто заради този разход на масло мноооого взех да се замислям да се оттървам от тази кола.Установих следното : При спокойно каране до около 120км/ч. - няма проблем не пипа маслото. Но ! настъпищ ли го с постоянни 140-160км/ч. трябва да имаш един варел масло в багажника ! случвало ми се е за разстояние от 300км. да долея 300мл. масло ! Но като цяло съм доволен от колата на 140.000км. абсолютно НИЩО не съм сменял освен на 100.000 ангренажен и водна помпа , аа и преден ляв маншон! абсолютно никакви проблеми с колата , но все пак да се има предвид,че тази кола се пази не се кара толкоз душмански както колегата е писал,че едва ли не е подменил цялата кола с тея гаранционни ремонти ! ... един съвет ако някой реши да взима туран втора употреба - задължително да е с двигател - 170к.с. + автоматична ск.кутия :applause:


Потребителски аватар
teac
Мнения: 107
Регистриран на: Нед 12 окт 2008 7:52
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.9TDI AHF
Местоположение: София

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот teac » Сря 04 авг 2010 16:10


Аз мислех да си купувам Тюран, но като чета какво пишете, малко по малко започвам да се отказвам. За мен не е нормално коли на под и малко над 100к км да са с такива проблеми :shock и да трябва да се прават ремонти за хиляди левове. Това да не е лада или москвич от 19ти век....

Колегат хубаво казва за двигателя 170к.с., ама те са такава рядкост, че ..............
Да ви питам и за автоматичните скоростни кутии. Те надеждни ли са и скупа ли им е поддръжката?


Kalin72
Мнения: 1320
Регистриран на: Пет 03 мар 2006 22:14
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: България, 2006 VW Touran 1.9 TDI DSG

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот Kalin72 » Чет 05 авг 2010 12:44


Аз имам Кади Лайф, което е на базата на Голф 5, както и Туран-а. Двигател 1.9 ТДИ с DSG скорости. Ами за 18 месеца съм минал 75К км по нашите и чужди пътища, да чукна на дърво, няма проблеми. Сам си извършвам обслужването, масла, филтри, дори и на скоростите сам смених маслото с филтъра.
Ако си по-непретенциозен относно визия и возия, вземи Кади Лайф.


Потребителски аватар
Hex
Мнения: 7
Регистриран на: Съб 23 юни 2007 14:24
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Бургас

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот Hex » Нед 05 дек 2010 1:18


Голяма дискусия се е оформила в моята тема, много се радвам да видя, че има и други собственици на Турани.

Първо да припомня какво карам, 2007 Cross Touran 2.0 TDI, 140 коня, в момента на около 45,000 км.

Първото което искам да споделя е разочарованието ми от бургаските представители (Вестауто) - различните им отдели излизат в почивки през два часа и затова общия им работен процес се накъсва, а обслужването е обидно бавно (смяна на спирачна течност - 3 часа, аз бях първи). Отношението им е арогантно, не поемат отговорност и при зададени технически въпроси не могат да отговорят, поради липса на нужна квалификация. Всичко това, разбира се, става очевидно едва след като си кихнал близо 60 бона. Допълнително поръчаното дистанционно (300 лева) не беше програмирано, което стана ясно чак след три години, което автоматично означаваше дълъг спор с тях. Поръчаните резервни части при пребоядисване на одрана задна врата дойдоха след две седмици (при повторното пребоядисване отидох при друга фирма, която достави същите части за два дни).

Впечатления от колата - в началото от задницата нещо дрънчеше като щайга с празни буркани. Оказа се че някой (както казах, Вестауто не поемат вина) е сложил по-дълъг болт на задния амортесьор и уплътнението му не ляга добре. Проблема се отстрани от тях при местния стругар, Бай Митко.

Изгорял датчик на горивна помпа - след три седмици без кола "ни направиха голяма услуга, защото разглобиха един друг нов Туран, за да сложат неговата част на нашия". Трябваше да сме благодарни. Бяха забравили да поставят пластмасовия капак на двигателя. Извинението беше "Ми те (крепежните елементи) така понякога нагарят и падат". "Всичките? Точно след този ремонт?" "Ами.."

Лек луфт на волана (около половин сантиметър), който се усеща само при скорости под 10км/ч. Коментара на Вестауто беше "ми не знаем, ама ако се смени рейката сигурно ще се оправи".

И това е всичко, за което се сещам. Автомобила, въпреки усилията на Вестауто, е перфектен.

Дребни забележки:
    Леко скърцане откъм таблото, при ускорение.
    Пукащи уплътнения при странично усукване на колата (но това е нормално при доста коли).
    Шумен при ускорение и висока скорост (над 130км/ч).
    Твърдо окачване (повече от нормалните Турани).
    Бордовия компютър лъже за разхода. С обикновен и премиум дизел, разхода е нагоре с 0.7 л. извънградско и 1 л. градско. В реални числа, разхода е 8 л. градско и 7.5 л. извънградско (с климатик).

От какво съм доволен:
    Много надежден досега.
    Тих при постоянна скорост до 100км/ч.
    Учудващо стабилен в завои, въпреки височината му.
    Много лек за управление в града (страхотно електрическо серво, висока позиция на седене, парктроник).
    Сравнително нисък разход.
    Висок, което помага при нашите пътища.
    Огромен багажник, особено като се извадят седалките.
    Много комфортен и практичен интериор.
    Зимния пакет е супер (подгряващи седалки, електрически странични огледала, пръскалки на фаровете).
    Много готин външен вид.

Дори и след три години, още се вълнувам докато карам Турана, защото цялостното усещане за автомобила ми доставя голямо удоволствие. Препоръчвам го на всички като надежден, полезен и много приятен автомобил. Това го казвам и като собственик на BMW 5 серия.


stamat7733
Мнения: 8
Регистриран на: Пон 21 дек 2009 13:01
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот stamat7733 » Вто 18 яну 2011 12:19


Пичове това че съм сменил толкова неща по турана не значи че не съм доволен. Въпреки че последния проблем се оказа спукана глава и то след гаранция. При малко по остър тон, както и когато виеше тубината, от Сакар ауто направиха запитване до германия и смениха главата гаранционно без да плащам и труда. Повече от това немога да искам. Досега никъде не ме е оставял. Страхотна машина. Не знам какви коли сте карали преди това, аз карах шкода октавия лаурент енд клемънт, след като я откраднаха се качих на туранчето и се родих. За мен возията е добра не ми е твърда, шума не го отричам, а пък е висок като джип, катеря се на всякъде


sharkpayne
Мнения: 55
Регистриран на: Вто 28 окт 2008 16:05
Автомобил: Passat B5 2.8 V6 4Motion
Двигател: AQD 1999
Местоположение: София

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот sharkpayne » Съб 02 апр 2011 18:31


Колеги, имам следното питане:
Карам туран 2.0 тди с фабрични лети джанти. Има ли на джантите пластмасови рингове от вътрешната страна фабрично, за да знам дали да се карам с гумаджийте...
това е джантата под въпрос:
Прикачени файлове
VW_Touran.jpg


Nutron
Мнения: 3
Регистриран на: Пон 01 ное 2010 23:15
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Sofia

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот Nutron » Сря 20 апр 2011 8:56


Карам Туран 1.4TSI от 3 години, 84х.км

Досега са ремонтирани:
Подменен CD Changer
Ремонтирана скоростна кутия, две седмици престой в сервиза
Окачвачи спирачни автомати
Тези по гаранция

След гаранция:
Ремонт двигател със смяна на агренажна верига и обтегачи, аварирал на пътя, системен дефект на модела, над две седмици престой в сервиза, 1300+ лева за ремонта..
Аварирал на пътя турбокомпресор - не е ясно колко ще струва..

Нямам думи...немско качество..

Някой да търси Туран ?


Потребителски аватар
martini_bg
Мнения: 3
Регистриран на: Нед 24 апр 2011 23:09
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Plovdiv

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот martini_bg » Нед 24 апр 2011 23:36


Хах браво.От 2 дена съм притежател на Туаран 2.0 TDI DSG (140 hp) .Кофти случки колега,дано да ги прескоча.
Първите ми впечатления от колата са отлични,динамичен и комфортен автомобил,DSG-то си върши работата превъзходно Кик ДАУН-а е идеален,има и режим Спорт ,но още не съм го пробвал.Успях да навртя само 100-на км,борд компютъра ми очете 4.8л/100 км,но шофирах много лежерно наслаждавайки се на хубавото време и на автомобила.Има леки поскърцвания от пластмасите отзад но се трае,друг е въпроса с "паважа" по някои Пловдивски улици-средната седалка на 2 ред се тресе драматично,а коланите скърцат.Това е от мен.


Потребителски аватар
filipov
Мнения: 402
Регистриран на: Сря 12 мар 2008 18:10
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот filipov » Пон 16 май 2011 10:51


martini_bg написа:друг е въпроса с "паважа" по някои Пловдивски улици-средната седалка на 2 ред се тресе драматично,а коланите скърцат.Това е от мен.

Средната седалка се тресе при всички. На паваж вози като каруца заради твърдото си окачване. А този разход на гориво си го постигнал при скорост извън града не повече от 90 км. Има какво да се желае още от колата. :?


rosario08
Мнения: 38
Регистриран на: Нед 13 фев 2011 18:57
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: italy

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот rosario08 » Пон 02 юли 2012 20:18


някои може ли да ми каже колко литра масло ми трябват за скоростите на турана dsg тука майстора ми обади 9 литри ама ми се виждат много някои ако знае да пише


Потребителски аватар
filipov
Мнения: 402
Регистриран на: Сря 12 мар 2008 18:10
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Собственици на Touran!

Мнениеот filipov » Пон 02 юли 2012 22:24


5л. но ако си го сменяш ти си вземи 6л да имаш резерва. Отива фира малко.



Върни се в “Избор и покупка на автомобил”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 70 госта