VW Bulgaria  
Дата и час: Пет Сеп 03 35, 2010 16:15

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
Мнение Заглавие:  Публикувано на: Сря Яну 31 05, 2007 10:43 
Аватар
1997 Toyota Carina

Местожителство: Козлодуй, Бяла (Русе)
Dart написа:
Колеги бих искал да кажа 2 думи и аз по въпроса. Проблема при мен беше при включване на 1ва - влизаше трудно. След консултация със "специалист" ми беше заявено,че това е някакъв синхронизатор и цялото удоволствие по оправянето му ще струва около 300лв. Увесил нос отидох при "начинаещ" Той ми смени маслото в скоростната кутия и намаза "джаджата",която е при жилата и тях самите с масло от пръчката на двигателя. Посъветва ме от време на време при проверка на маслото да капвам по няколко капки на горепосочените места. От тогава минаха 5 години и не съм имал никакви проблеми със скоростите.

A какво масло ти наляха?

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Сря Яну 31 05, 2007 17:36 
Аватар

Местожителство: София
Ей Богу, нямам никакъв спомен ! Знам само,че беше доста скъпо - пълна синтетика със сигурност. Казаха ми, че няма нужда от смяна 80-100 хиляди.

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Чет Фев 01 05, 2007 12:48 
Аватар
1995 VW Passat B4 ABS

При мен тази зима за разлика от миналата нещо трудно взеха да влизат скоростите, на студена кола, особено първа. Въпреки, че е дадено че маслото в скоростната кутия не се сменя реших да го сменя.
Взех си пълна синтетика 75W90 на Лики Моли /отговаря на стандарта на Фолксваген и се води GL4+/, 28 лева литъра. Както и да е, оказа се че наличното масло в скоростната кутия като количество е както трябва, а като качество е съвсем леко потъмняло. В предвид зора който видях докато развия пробките си мисля, че никога не е сменяно /12 год. и 220 хил. км./. Налях новото масло и честно да ви кажа разлика почти никаква /може би съвсем малка, но може и да си въобразявам/. Така, че моето мнение е, че наистина маслото в скоростната кутия не се сменя, да го провериш на ниво - да, но нищо повече.
Иначе един колега си е оправил същия проблем със прилично смазване със някаква си течна грес на избирателния механизъм, който е върху скоростната кутия отгоре.

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие: Re: Проблем с включването на скорости Публикувано на: Съб Фев 03 05, 2007 22:38 

ivo8181 написа:
nikig написа:
Оказа се че ,от студеното ми блокира едно от жилата и не може да превклучвам само 3 и 4 влизат понеже не се движи на ляво и дясно. Раздвижих го и го смзах с масълце но след 1 час пак блокира даите някой съвет.благодаря
Колега има един сьчмоводител отгоре на скоростната кутия развиваж го и го смазваш доста добре след което го завиваш и проблема с затягането на лоста ще се реши :!:
:cry:

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие: Re: Проблем с включването на скорости Публикувано на: Съб Фев 03 05, 2007 22:41 

fena_vd написа:
ivo8181 написа:
nikig написа:
Оказа се че ,от студеното ми блокира едно от жилата и не може да превклучвам само 3 и 4 влизат понеже не се движи на ляво и дясно. Раздвижих го и го смзах с масълце но след 1 час пак блокира даите някой съвет.благодаря
Колега има един сьчмоводител отгоре на скоростната кутия развиваж го и го смазваш доста добре след което го завиваш и проблема с затягането на лоста ще се реши :!:
:cry:
Колега ако обичаш обясни по подробно как да стигна до този съчмоводител.Казаха ми че се сменяла някаква пластмасова втулка или нещо подобно намира се под скоростния лост

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Нед Фев 04 05, 2007 3:47 

Jako_ludiq написа:
Като стана дума за масло на скоростната кутия как мога да проверя колко има.
Ако няма много---> какво масло трябва да сложа. Кажете някоя добра марка. И друго важно-на колко КМ се сменя.
Ако не си сменял маслото най добре го смени,използвай пълна синтетика събира около 1,5л. препоръчително е да сменяш на 50 000 км.

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Нед Фев 04 05, 2007 9:21 
Аватар
1995 VW Passat B4 ABS

fena_vd написа:
Jako_ludiq написа:
Ако няма много---> какво масло трябва да сложа. Кажете някоя добра марка. И друго важно-на колко КМ се сменя.
Ако не си сменял маслото най добре го смени,използвай пълна синтетика събира около 1,5л. препоръчително е да сменяш на 50 000 км.

Първо - къде го прочете, или кой ти каза, че се сменя на 50 000км.
По информацията на производителя това масло не се сменя. Ако имаш съмнения относно качеството и количеството му може да го провериш и ако трябва да го смениш - пълна синтетика - да, ще ти гарантира, че повече там няма да пипаш.

Второ- събира не 1,5л. а 2л., ако не си го източил добре, може да ти побере и 1,7-1,8л.

А по отношение на проверката виж тук:
http://www.brokevw.com/020oil.html

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Нед Фев 04 05, 2007 11:05 
Аватар

Местожителство: Пловдив
То си побира 1.8л,а не 2.0л за мотор 1.8АБС :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Нед Фев 04 05, 2007 17:21 

dmitko написа:
fena_vd написа:
Jako_ludiq написа:

Първо - къде го прочете, или кой ти каза, че се сменя на 50 000км.
По информацията на производителя това масло не се сменя. Ако имаш съмнения относно качеството и количеството му може да го провериш и ако трябва да го смениш - пълна синтетика - да, ще ти гарантира, че повече там няма да пипаш.

Второ- събира не 1,5л. а 2л., ако не си го източил добре, може да ти побере и 1,7-1,8л.

А по отношение на проверката виж тук:
http://www.brokevw.com/020oil.html
Колега всяко масло си има експлоатационен период несериозно е да се смята че ще го караш 100000 км без да го пипаш.В един момент като се скапе скоростна кутия или диференциял не се чуди от къде е. От личен опит знам че като минеш повече от 50 000км скоростите започват да включват по трудно.

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Нед Фев 04 05, 2007 18:46 
Доктора
Доктора
Аватар

Местожителство: Търговище
fena_vd написа:
Колега всяко масло си има експлоатационен период несериозно е да се смята че ще го караш 100000 км без да го пипаш.В един момент като се скапе скоростна кутия или диференциял не се чуди от къде е. От личен опит знам че като минеш повече от 50 000км скоростите започват да включват по трудно.

А ти пък си прави сметка с какво масло (като качество) караш след като си променя толкова бързо характеристиките. Подкрепям колегата преди това - производителя казва да не се сменя маслото на механична скоростна кутия (дори и при пробег над 100 000 км). Друг е въпроса в какво състояние е скоростната кутия ...

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Пон Фев 05 06, 2007 8:43 
Аватар
1997 Toyota Carina

Местожителство: Козлодуй, Бяла (Русе)
Колеги вчера забелязах на моят пасат (1,8РП; '91) близо до устроиството върху скоростната кутия, което мести скоростите, едното жило се свързва към една вилка. Та остичката с която е хваната тая вилка към кожуха на скоростната кутия явно се е поразбила и има известен луфт. При вас така ли е ? защото при мен понякога ако колата работи дълго време намясто и река да включа задна -бая поизхърква! А иначе съм смазал обилно тоя механизъм за избирането на скоростите. И още нещо да попитам има една тръбичка върху същия механизъм която е затеорена с пластмасова тапичка - за какво е тя?

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 07 06, 2007 13:08 

Местожителство: Варна
mafiota написа:
И още нещо да попитам има една тръбичка върху същия механизъм която е затеорена с пластмасова тапичка - за какво е тя?

От тази тръбичка не излизат ли кабели? Вътре би трябвало да има механизъм, който прави контакт към светлините за задна скорост когато превключиш. При мен беше счупен, купих си го от морга за 20лв.

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 07 06, 2007 13:33 
Аватар

mafiota написа:
при мен понякога ако колата работи дълго време намясто и река да включа задна -бая поизхърква!

И при мен е така, но със сигурност не е от съединителя например. Още се чудя от какво е...? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 07 06, 2007 14:30 
Аватар

Надявам се автора на темата-nikig да сподели, дали е успял да реши проблема. Помогнали ли са съветите на колегите или от друго място е намерил решение и как?
При мен също се проявява по-трудно или понякога придружено с изхъркване включване на 1, 3 и на задна скорост, но не е постоянно. Слагал съм моторно масло по жилата и на механизма(по остта) на скоростната кутия където те се събират, но ефекта е за около месец, два.
За мен лично, а доколкото си спомням и друг колега го беше писал в сходна тема, това се получава от сборно износване на елементите по системата за превкл. на скоростите.

Върнете се в началото
 Профил  

Мнение Заглавие:  Публикувано на: Сря Фев 07 06, 2007 18:51 
Аватар

dpp написа:
При мен също се проявява по-трудно или понякога придружено с изхъркване включване на 1, 3 и на задна скорост, но не е постоянно. Слагал съм моторно масло по жилата и на механизма(по остта) на скоростната кутия където те се събират, но ефекта е за около месец, два.
За мен лично, а доколкото си спомням и друг колега го беше писал в сходна тема, това се получава от сборно износване на елементите по системата за превкл. на скоростите.

И аз имам проблем точно с тези предавки - 1,3 и задна, но това се случва понякога. Някой път 1-ва не ще да влезе лесно, а с малко повече сила, прищраква нещо и влиза. Друг път пък си влиза супер леко... Нито съм сменял маслото на скоростите, нито съм правил и нещо друго. А и честно да ви кажа за сега не мисля да правя такива манипулации.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]