да ви похваля една присадка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Rumen
Мнения: 884
Регистриран на: Пет 27 май 2005 21:51
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот Rumen » Нед 23 юли 2006 23:32


chriss написа:... обаче не знам на какъв период да ги ползвам - с всяко зареждане - добавка или на някакъв интервал километри? ...
Добавките за гориво се делят на два основни класа: едните са така да ги нарека "ежедневни", а другите са за прочистване на горивната система.
Ежедневните (най-често се срещат под търговско име, което съдържа Fuel System Treatment) могат да се ползват непрекъснато. Моето лично мнение е че те в никакъв случай не вредят. Според производителите дори напротив - подържат горивната система, увеличават (в някаква степен) живота на отделните компоненти и подобряват работата на двигателя. Аз съм склонен да им вярвам. Имай в предвид, че изискванията за т.нар. EuroDiesel налагат понижаване на съдържанието на сяра в горивото. Сярата пък се слага точно за смазване на помпата (защото нали знаеш какво прави нафтата с маслото). Та тия "ежедневни", както аз ги наричам присадки, притежават съставки, които имат смазочно въздействие върху помпата и поради това, моето лично мнение е, че тяхното ползване е препоръчително.
Другия тип присадки - "почистващите" (най-често се срещат под търговско име, което съдържа Fuel System Cleaner) се ползват за тотално почистване на горивната система, примерно когато придобиваш кола с неизвестна история. Тези продукти съдържат някои относително силни разтворители и производителите не случайно препоръчват ползването им през определен пробег. Аз бих добавил и нещо от себе си - не ги дръжте продължително време в резервоара си. В повечето случаи е посочен обем от продукта, който съответства на един резервоар. Сложете го, когато Ви предстои пътуване на по-дълго разстояние. Така едновремено ще подложите горивната система на относително дълъг период на третиране/почистване (примерно 3-4 часа непрекъснато третиране с препарата, ако да речем пътувате до морето) и ще избегнете излагането на горивопроводите (маркучки и други) на продължителното въздействие силните разтворители. Ако решите да изгорите резервоара с почистващата присадка в градски цикъл, когато двигателя рядко работи повече от 30-40 минути, а пълният резервоар свършва за около 15-20 дни - не мисля че ефекта ще е по-добър от работа на дълъг път, а и не ми се струва добра идея подобен продукт да кисне за такъв период в резервоара.

chriss написа:И имат ли някакви минуси тия продукти, т. е. вместо полза да навредят на помпата например.
Не мисля. Ако присадките (независимо дали са за ежедневна употреба или почистващо действие) са от реномиран производител (Castrol, Liqui Moly и т.н.) и се ползват в препоръчаните от производителя пропорции, по никакъв начин няма да навредят на двигателя, помпата, дюзите и т.н. Минава ли Ви изобщо през акъла, че производители като Castrol, Liqui Moly и другите споменати от колегите, ще си позволят да пуснат на пазара продукт, който би поломил Бенц, А8-ца и всякакви там возила за над 100,000 EUR? Мислите ли, че ако имаше нещо подобно организации като ADAC например биха си затворили очите и не биха вдигнали олелия до Бога, че някой се опитва да им съсипе любимите и скъпи играчки? Аз не мисля. Все пак онзи свят от където тези продукти идват (Западна Европа) не е Булгаристан, където всеки шарлатанин би могъл да произвежда и продава каквото си пожелае абсолютно безнаказано. За да не засегна обаче най-големите скептици бих казал че всички тези присадки (пак правя уточнението, че ако се ползват в предписаните от производителите пропорции) ако не помагат, то в никакъв случай не вредят.

chriss написа:...
За добавките за масло съм чувал какви ли не неща и за нищо на света не бих пробвал...
Незнам защо си така "наплашен", но мнението ми за присадките за масло напълно съвпада с това за присадките за гориво.




batjoro
Мнения: 96
Регистриран на: Вто 14 мар 2006 15:55
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batjoro » Пон 24 юли 2006 12:41


С двигател BJB 1,9 TDI PD съм и понеже нямам опит с добавки досега стихийно съм слагал няколко добавки в горивото - Редекс, на Лики-Моли супер адитива и другите не си ги спомням. Сипвал съм и Спринт дизел от ОМВ и никаква разлика във вървенето, разхода или шума не съм забелязвал. Колата е нова - навъртях и 30000 км набързо и искам да я поглезя, но не знам има ли добавки за помпа-дюза специално и дали ще има някакъв ефект от тях.


Rumen
Мнения: 884
Регистриран на: Пет 27 май 2005 21:51
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот Rumen » Пон 24 юли 2006 14:17


batjoro написа:С двигател BJB 1,9 TDI PD съм ...
...
... но не знам има ли добавки за помпа-дюза специално и дали ще има някакъв ефект от тях.
Аз също съм с PD двигател (AJM 1.9TDI). По принцип всички присадки за Common-Rail са подходящи и за PD. Но мисля, че и другите не вредят (особенно Castrol TDA) А дали има някакъв ефект от тях ... хм, мисля че при редовна употребя ефекта ще забележиш едва след 200-300,000км. когато няма да се налага да правиш сериозни ремонти по двигателя.


Rumen
Мнения: 884
Регистриран на: Пет 27 май 2005 21:51
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот Rumen » Съб 10 мар 2007 0:48


santo_trafficante написа:Изображение
Я кажете това в какво съотношение го слагате (ml добавка на Ltr. гориво)? По мои сметки излиза малко над 30ml. на 50Ltr. нафта (ако се ползва мярката за US Liquid Galon (1GAL=3.7854Ltr.) Ще пътувам по-надалечко, та може да го пробвам...


Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Мнения: 30000
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 10 мар 2007 13:15


Значи то на него е написано, има го дадено като деления. Зависи от опаковката, има по-големи, които аз поне намирам на бензиностанцията на Газтрейд на Цариградско, и мисля, че те стигат за 375 литра. По-малките ги има на ОМВ, но излизат доста по-скъпо и са за по-малко количество. Аз слагам на око, но гледам горе долу да спазвам пропорцията, която е дадена на шишето. Т.е. ако е от голямото шише, и сипвам пълен резервоар, който е 62 литра мисля, то слагам около 1/6 от шишенцето. :wink:


Потребителски аватар
веселин
Мнения: 8226
Регистриран на: Пет 20 май 2005 18:36
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 10 мар 2007 19:23


Изображение
Продукция Liqui Moly получила высшую оценку TÜV

Комитет по качеству и эффективности TÜV Тюрингии высоко оценил продукцию компании LIQUI MOLY, более 20 продуктов удостоены права носить высший знак качества Германии.

TÜV - международная организация, которая занимается сертифицированием и подтверждением эффективности и качества самых различных продуктов не только в Германии, но и в странах Евросоюза.

По итогам исследований, которые комитет проводил в 2003-2004 годах, была доказана высокая эффективность всего ряда продуктов LIQUI MOLY предназначеных для продления сроков службы автомобильных и мотоциклетных двигателей - это практически все присадки для масла и топлива, в том числе и такие, уже давно зарекомендовавшие себя продукты как Visco Stabil, Motor Protect, Super Diesel Additiv, Injection Reiniger, mtx Vergaser Reiniger, Ventil Sauber и многие другие. А полусинтетическое моторное масло с молибденом MoS2 Leichtlauföl SAE 10W-40 было признано одним из лучших в своем классе.

С подробностями и перечнем продуктов удостоенных столь высокой оценки можно будет в самом скором времени ознакомиться в официальном пресс-релизе компании.

Ама ме гложди за тоя "златен орел" - май ще си остана на Лики - :gruebel все пак повече неща върши .


Потребителски аватар
explorerv
Мнения: 14
Регистриран на: Чет 27 апр 2006 16:12
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот explorerv » Пон 12 мар 2007 11:48


През зимата карам с това Изображение и съм много доволен. Ползва се в съотношение 1 към 1000.


Rumen
Мнения: 884
Регистриран на: Пет 27 май 2005 21:51
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот Rumen » Вто 13 мар 2007 12:47


Rumen написа:... та може да го пробвам...


Изображение

ПРОБВАХ !
ДЪРПА !
ЯКО !
ВЛАЧИ КАТ БИЗОН !
Не сваля разхода. Кара те да я настъпваш. Лети!


Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Мнения: 30000
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 13 мар 2007 13:07


Rumen написа:...

Нали, това е истината. Веднъж даже като сипах повече, ама доста, ми даде по-висок разход и беше по-шумен двигателя, ама за какво вървене ставаше въпрос, не е истина. Трябва да си взема пак, че свърши и не съм се запасил :wink:


Потребителски аватар
веселин
Мнения: 8226
Регистриран на: Пет 20 май 2005 18:36
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 13 мар 2007 14:56


Хвърчете си - на мен ми харесва повече тих дизел и икономийка,при това с леко подобрена динамика :D :ihihih:


Потребителски аватар
juve
Мнения: 2255
Регистриран на: Вто 07 мар 2006 22:43
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH
Местоположение: Пловдив

Мнениеот juve » Вто 13 мар 2007 15:19


Хвърчете си - на мен ми харесва повече тих дизел и икономийка,при това с леко подобрена динамика Very Happy

хах :) прилича на баснята за лисицата и гроздето - скачала,скачала и като не могла да го стигне си тръгнала с думите : Пфу, зелено е още ! :D
п.с колега, ти да не се реазсърдиш сега нещо.... и аз под лозата подскачам, виж ми гаража :D :D :lol:


Потребителски аватар
Stivi
Мнения: 8290
Регистриран на: Пет 02 дек 2005 20:19
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Правец-Поморие

Мнениеот Stivi » Вто 13 мар 2007 18:02


Rumen написа:
Rumen написа:... та може да го пробвам...


Изображение

ПРОБВАХ !
ДЪРПА !
ЯКО !
ВЛАЧИ КАТ БИЗОН !
Не сваля разхода. Кара те да я настъпваш. Лети!


И аз днес я пробвах на прибиране от морето като напълних баката. Определено си заслужи парите и мисля да стане "официалната добавка" на моя автомобил :applause:


GoldenM
Мнения: 4
Регистриран на: Вто 10 ное 2009 22:40
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: да ви похваля една присадка

Мнениеот GoldenM » Пон 21 дек 2009 14:55


Добавката наистина има поразяващ ефект. Новото поколение на същата добавка на Gold Eagle е серията Diesel Power и има освен такава за повишаване на цетановото число и против гелиране на дизеловото гориво, както и такава за почистване на дизеловата горивна уредба и дюзи.


salico
Мнения: 62
Регистриран на: Съб 19 юли 2008 23:05
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Хасково

Re: да ви похваля една присадка

Мнениеот salico » Пет 25 дек 2009 20:43


С добрата нафта на ромпетрол и Diesel Power за вдигане на октановото число няма грешка. :horror: :horror: :horror:


Потребителски аватар
achodemo
Мнения: 1480
Регистриран на: Нед 05 окт 2008 22:50
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ
Местоположение: Габрово

Re: да ви похваля една присадка

Мнениеот achodemo » Съб 26 дек 2009 14:36


вдигане на октановото число


кое число колега ?! :Mr Green Fun

spam



Върни се в “Дизелови агрегати”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: simo7 и 53 госта