Първи поглед на новия Beetle


Първи поглед на новия Beetle

Частите на новия модел са изцяло нови, външният вид на колата продължава да следва традиционните форми и линии на оригиналния модел, продаден в над 20 милиона бройки. Най-новият Beetle е широк 1.808 м, висок 1.486 м и дълъг 4.278 м. Спрямо предшественика си е по-нисък с 12 мм и по-висок със 152 мм. Автомобилът е значително по-широк и дълъг от актуалния в момента Golf.

Задвижването на новия модел е поверено на три бензинови турбо агрегата с мощност 105 к.с. (1.2), 160 к.с. (1.4) и 200 к.с. (2.0) и два дизелови с мощности 105 к.с. (1.6) и 140 к.с. (2.0). Опционално автомобилът може да се оборудва с познатата 7-степенна DSG скоростна кутия с два съединителя. Разходът на гориво на 1.4-литровия турбобензинов вариант е 4.9 л/100 км, а вредните емисии са сведени до 139 г/км. Най-икономичната 1.2-литрова версия, оборудвана със старт-стоп система и система за регенериране на енергията, е с разход 4.6 л/100 км и 129 г/км вредни емисии. 1.6-литровият дизелов вариант е със среден раздод от 3.6 л/100 км и 112 г/км вредни емисии, а по-мощната 2.0-литрова дизелова версия пък е със среден разход от 4.1 л/100 км и изхвърля в атмосферата 129 к/км въглероден диоксид.
Най-мощният Beetle, оборудван с 2.0-литров турбоагрегат развива максимална скорост от 210 км/ч. Мощните 1.6 и 2.0-литрови версии разполагат с електронен блокаж на диференциала, подобряващ стабилността на автомобила в завои. Всеки един от представителите на Volkswagen Beetle ще разполага с електронна стабилизираща програма и шест предпазни въздушни възглавници.
Новият Beetle ще се предлага в три нива на оборудване -  Beetle, Design и Strong, а като допълнителна екипировка ще се предлагат системи като такава за безключов достъп, панорамен стъклен таван, дневни светлини и други. 
Дизайнът на новия Beetle е дело на шеф-дизайнера на VW Group Валтер де Силва и главния дизайнер на марката Клаус Бишоф. Колата се отличава с по-остри, квадратни брони и специфична линия на покрива. Хечбекът разполага с LED дневни светлини, би-ксенонови светлини, интегриран заден спойлер и големи джанти (до 19 цола).

Новият Beetle ще се прави в завода Пуебла в Мексико заедно с Jetta (двата модела делят обща платформа). Във Великобритания продажбите стартират през лятото, а първите доставки се очакват в началото на следващата година. Volkswagen ще предлага и кабрио версия, чийто продажби ще стартират в края на 2012-а година.

Галерия

Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.