Volkswagen BlueSport остава в зародиш


Volkswagen BlueSport остава в зародиш

Концептуалният роудстър с разположен в средата на платформата двигател VW BlueSport може би няма да влезе в серийно производство. Моделът беше представен като концепт преди три години на автомобилното изложение в Детройт. Тогава създателите му обявиха, че имат сериозни намерения да пуснат спорткара в серийно производство и дори обявиха, че моделът ще се продава и с емблемите на Seat и Audi.

Сега се оказва, че бъдещето на проекта е несигурно. Маркетолозите на марката считат, че возилото няма шансове да събере достатъчно купувачи, дори на пазарите в Северна Америка, където търсенето на подобни автомобили е особено популярно.

За да бъдат оправдани разходите по проектирането и разработката на автомобила от VW са изчислили, че трябва да реализират поне 50 000 екземпляра годишно. За да бъдат постигнати глобалните планове на марката в САЩ , както заявява директора на американския филиал Джонатан Браунинг: “VW трябва да се концентрира върху основните модели, а не върху разбивки на гамата”. Неотдавна от Volkswagen обявиха, че целта им е до 2018-та година да реализират по 800 000 автомобила годишно в САЩ.

Според главния инженер на концерна Уле Хакенбер: “От техническа гледна точка не съществува пречка BlueSport да бъде пуснат серийно, но за да се случи това е нужна и икономическа обосновка”. Ситуацията се усложнява и от факта, че при евентуално пускане на BlueSport може да бъдат засегнати аналогични модели на концерна. Става дума не само за новия Porsche Boxter, но и за бъдещия купе модел на Audi - R4, който също окачваме да се превърне в сериен модел.

Източник: automedia.bg

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.