Рали пилотът на Volkswagen спечели първия кръг на ROC


Рали пилотът на Volkswagen спечели първия кръг на ROC

Volkswagen празнува с шампиона на шампионите: Себастиан Ожие (Sébastien Ogier), заводския пилот на Volkswagen от 23 Ноември за Световният рали шампионат с Polo R WRC, излезе победител в първото си участие в Състезанието на шампионите (Race Of Champions - ROC). Във финала 27-годишният французин победи осезаемо осемкратния шампион от Льо Ман Том Кристенсен (Tom Kristensen), който беше победил преди това Михаел Шумахер (Michael Schumacher) на полуфинал.

Сабастиан Ожие, който ще участва във WRC от 2013 за Volkswagen, демонстрира своите невероятни пилотски умения по време на живото предаване по SAT.1 и вдъхнови около 40,000 зрители в Arena Düsseldorf. По време на състезанието между най-добрите световни пилоти, новата рали звезда на Volkswagen беше най-бърз на пистата, като изпревари световните шампиони от Formula 1 Себастиан Фетел (Sebastian Vettel), Михаел Шумахер (Michael Schumacher) и Дженсън Бътън (Jenson Button), световните шампиони в DTM Мартин Томчик (Martin Tomczyk), Тимо Шайдер (Timo Scheider) и Матиас Екстрьом (Mattias Ekström), както и други величия на моторните спортове. Сред автомобилите, използвани в Race Of Champions бяха Volkswagen Scirocco R-Cup, Audi R8 LMS и рали версията Skoda Fabia S2000.

Себастиан Ожие: "Моето първо участие за Volkswagen в Германия и след това победата в Race Of Champions – аз съм напълно очарован. Това бяха страхотни състезания срещу фантастични опоненти. Не е лесно за новобранец да усвои много различни коли и самата писта, но имах добро усещане още от самото начало. За мен беше голяма чест да бъде поканен да участвам за първи път в Race Of Champions. Моите благодарности са насочени и към феновете, които наелектризираха атмосферата.” Дори победения Кристенсен призна след това: "Себастиен наистина ме впечатли и определено има голямо бъдеще пред себе си в състезанията си за Volkswagen.”

"Целият екип на Volkswagen е горд с нашия нов шампион и е доволен от великолепната победа на Себастиен. Очевидно е фантастично, че Ожие спечели своята първа престижна титла за Volkswagen само две седмици след подписването на договора си. И то срещу такава невероятно силна конкуренция,"  сподели шефа на Volkswagen Motorsport Крис Нисен.

Източник: vwvortex.com 

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.