Вижте цените на Volkswagen Golf VII


Вижте цените на Volkswagen Golf VII

Малко преди автомобилното изложение в Париж Volkswagen обяви цените на седмото поколение на модела Golf. Новата генерация, както вече ви информирахме, ще бъде представена именно на автосалона във френската столица. Предпремиерно Golf VII беше показан в Берлин в началото на месеца.

Представители от Волфсбург заявиха, че новото VW ще се продава в Европа на цени от 17 790 евро. Тази сума се отнася за базова версия с три врати, бял цвят, тъмна текстилна тапицерия, минимално оборудване и 1.2-литров мотор с мощност 85 конски сили. Доплащането за аналогична версия, но с пет врати е още 790 евро.

Масовият вариант, оборудван с четирицилиндров бензинов двигател с мощност 122 к.с. ще се предлага за 21 720 евро. Към него могат да бъдат добавени екстри като многофункционален волан (493 евро), Bluetooth интерфейс (578 евро) и още доста други опции, които обаче не са включени в горепосочените цени.

Според мнозина от специалистите цената на новия Golf е завишена, но дали тя ще остане и за в бъдеще, така ще покаже търсенето. У нас тези цени ще са по-ниски, но не с много. Единственото радващо нещо е, че всички модификации на VW Golf VII вече ще бъдат оборудвани с електронно стабилизираща програма (ESP).

Базовото оборудване включва още климатик, седем въздушни възглавници и електрически управляеми стъкла. Поръчки започват да се приемат от началото на октомври, а първите собственици на седмата генерация на Golf ще се сдобият с автомобилите си през ноември. У нас продажбите ще стартират през 2013-а.

За сравнение в момента в България най-евтиното предложение за Golf VI e 29 543 лв. с ДДС (15 105 евро). Тази сума се отнася за изпълнението Golf 1.2 TSI, което разполага с бензинов мотор с мощност 85 к.с. По предварителни данни аналогичният вариант, но от седмо поколение, ще се продава в България с около 1 500 евро по-скъпо.


ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.