Volkswagen Golf хибрид е факт


Volkswagen Golf хибрид е факт

След като представи напълно електрическата версия на Golf, немската компания Volkswagen разкри подробности и за хибридната модификация на най-продаваната кола в Европа. Volkswagen Golf plug-in hybrid е базиран на седмото поколение на автомобила и ще стъпи на пазара през следващата година, твърди английското издание Аutocar, позовавайки се на свои източници в компанията.

Golf plug-in hybrid залага на същата хибридна система, която познаваме от Audi A3 e-tron plug-in hybrid. Това означава, че моделът използва 1.4-литров TFSI двигател, доставящ 150 к.с., и електромотор с мощност 102 к.с. Трансмисията е с два съединителя и шест степени e-S tronic, а задвижването е към предните колела.

Общата мощност на хибридната система достига 204 к.с. и 350 Нм, благодарение на което колата ускорява от място до 100 км/час за 7.6 секунди и може да развива 222 км/час.

Според информацията Golf plug-in hybrid, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа, изразходва едва 1.5 литра бензин на 100 километра пробег (35 г/км СО2). Само на електричество моделът може да измине 50 километра, а максималната скорост в този режим е 130 км/час.

Източник: automedia.bg

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.