Още за новия Passat от Детройт


Още за новия Passat от Детройт

Един от най-очакваните и коментирани автомобили на автомобилния салон в Детройт е „американския” Volkswagen Passat.
Първите коментари на експертите обаче, не са много окуражителни за колата. Според тях това е  най-скучната премиера на автомобилния салон, поне що се отнася до дизайна.

Passat

Произвежданият в САЩ заместник на европейската версия на Passat буквално изглежда като по-голяма Jetta, която също беше критикувана за своя не впечатляващ и скучен дизайн. За да не сме голословни добавяме снимки и от Jetta (белият автомобил долу) за да се види тоталната прилика с „американския” Passat.

Passat

Същото важи в още по-голяма степен за интериора. Първата снимка долу е от интериора на новия Passat, втората е от интериора на Jetta.

Passat

Passat

Изглежда, че най-силният аргумент на новия Passat в САЩ ще бъде ниската цена, която започва от 20 000 долара или със 7-8 хиляди долара по-малко от цената на досегашния модел.

Passat

Да напомним обаче, че базисния Passat продаван досега в САЩ се предлагаше с модерния двулитров TFSI с мощност 200 к.с., а базисния нов модел ще се продава със стария и (поостарял морално) двигател с пет цилиндъра, обем 2.5 литра и мощност 170 к.с.

Passat

Сред другите двигатели предлагани с новия Passat в САЩ ще бъдат двулитров турбодизел с мощност 140 к.с., както и VR6 с обем 3.6 литра и мощност 280 к.с., с който новият Passat ще ускорява от място до 100 км/час за 6.5 секунди.

Passat

Volkswagen ще произвежда „американския” Passat в своя нов завод в Чатануга, щата Тенеси, в който бяха вложени инвестиции от 1 милиард долара. Новият седан ще бъде на пазара в САЩ от август тази година.Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.