Volkswagen - различните автомобили от еднакви детайли


Volkswagen - различните автомобили от еднакви детайли

Volkswagen подготвя вътрешна производствена революция. Става дума за най-голямата технологична промяна в производството на гиганта през последните 20 години. Главната цел на усилието по оптимизацията на производството е естествено финансова - намаляване на себестойността на производството с цели 20%.

Идеята е в това да се правят различни коли от унифицирани набори компоненти. Тя не е нова - електрооборудването и електрониката на много от моделите на концерна и сега са идентични или взаимозаменяеми, но в бъдеще унификацията ще навлезе в областта на кормилното управление, окачването, както и на доста други възли и агрегати. Не на последно място, новата технология ще улесни и сервизната дейност по ремонта и подръжката на моделите, ще намали подържаните от дилърите на марката складове от резервни части.

В групата Volkswagen има доста на брой марки - Volkswagen - леки и търговски автомобили, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini и Bugatti, както и товарната марка Scania. Технологията ще се изпробва първо при колите малък и среден клас, като първи от "еднояйчените близнаци" ще бъде новото поколение на модел Audi A3, който ще излезе през следващата година.

От Volkswagen се надяват, че тези радикални мерки ще позволят икономисването на почти пет милиарда евро годишно при използването на технологията в изработката на 3,5 милиона коли. Освен намаляването на разходите с 20%, ще се съкрати и времето за производство на един автомобил с около една трета. Модернизацията на монтажните предприятия ще е едно от основните средства по пътя към голямата цел на германците - изпреварването към 2018-а на останалите два световни гиганта - Toyota и General Motors по обем и доходност на производството.

Единствената сериозна опасност в проекта е, че при грешка в един детайл, може да се получи лавинообразна рекламация на всички модели от различните марки в които се използва. Освен това е интересен въпросът и за това как тази глобална унификация ще повлияе върху уникалността на отделните модели.

Източник: auto-press.net

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.