5-метров седан от VW между Passat и Phaeton


5-метров седан от VW между Passat и Phaeton

В Шанхай Volkswagen представи един много интересен концептуален седан, обозначен с индекс C Coupe GTE. По думите на шеф-дизайнера Клаус Бишоф, прототипа се явява предвестник на нов седан, който ще бъде позициониран между Passat и Phaeton.
 
Автомобилът с четири врати е построен на удължена модулна платформа MLB и разполага с габаритна дължина  5071  мм. Широчината и височината му са съответно  1930 мм и 1445 мм, а междуосието е 3014 мм.

Седанът е снабден с хибриден силов тракт, включващ четирицилиндров бензинов турбо мотор с мощност 210 конски сили, както и електрически двигател с мощ 124 коня. Те работят съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия.
 
Сумарната мощност е 245 конски сили, а пиковият въртящ момент е 500 Нм. Прототипът е способен да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 8.6 секунди, а максималната му скорост е 232 км/ч. Само на ток може да изминава по 50 километра.

В салона са налични четири самостоятелни кресла - решение, което създава внушителен простор. Арматурното табло разполага с огромен 12.3-инчов дисплей, към който е свързана мултимедията и навигационната система на колата.
 
Отзад между седалките също има голям сензорен екран, от който пасажерите могат да управляват целия мултимедиен комплекс. На този етап не се казва кога ще се появи серийната версия, като не е ясно дали тя ще е налична за Европа.

Изночник: facti.bg

ГалерияУеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.