Passat - 40 години "German Engineering"


Passat - 40 години "German Engineering"

Фолксваген Пасат от B1 до B7

Седем поколения Passat се движат по улиците на света, а през юли 2013 г. се навършиха 40 години от представянето на модела. Това е най-дълго произвеждания модел на Volkswagen, след Beetle.

Първоначалният дизайн е на Giorgio Giugiaro и цели да се превърне в семеен автомобил за средната класа. През 70-те години Фолксваген не разполага със собствена платформа за среден клас автомобили с предно предаване. Поради тази причина първият Пасат всъщност е базиран на техниката на Audi 80. Автомобилът дебютира като сравнително прост хечбек през 1973 г. До края на своето производство през 1980 г. са произведени над 2.5 милиона екземпляра. В САЩ моделът се предлага като VW Dasher.

Фолксваген Пасат B2 и B7

Втората звездна генерация се появява през 1980 г. и се произвежда до 1987 г. в Белгия, Испания, Бразилия, Мексико, Южна Африка и Япония (а в Китай дори до 2012 г.). Passat B2 е пълен с иновации, сред които са 5-цилиндров бензинов двигател, турбо-дизелов двигател, задвижване на четирите колела и др.

Passat B3 се произвежда от 1987 до 1993 г. Той е изцяло нова концепция с по-добра аеродинамика.

Фолксваген Пасат B1 и B5.5

Следващите поколения продължават да се подобряват и рафинират. С Passat B5 и Passat B5.5 марката получава силен тласък с напълно трансформиран дизайн, повече луксозни екстри и набор от четири, пет, шест и осем-цилиндрови двигатели.
 
С мотото на "не очаквай нищо по-малко" немската красота става все по-популярна. Тя е незабавно приветствана от хора, които искат достъпна, изискана и в същото време технически сложна машина, която да им даде и правото да се похвалят сред околните. VW Passat печели много семейства и награди, включително Европейска Кола на годината три пъти, като е и сред номинираните за Световна кола на годината през 2006 г. Именно на тези постижения се дължат продажбите от 20 милиона броя през последните 40 години.

Разгледайте повече за модел във форума на VWclub.bg


Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.