ID. CODE дебютира на изложението Auto China 2024


ID. CODE дебютира на изложението Auto China 2024Концептуалната дизайнерска студия ID. CODE дебютира на изложението Auto China 2024 


С официалната световна премиера на концептуалния модел ID. CODE на автосалона Auto China 2024, Volkswagen разкрива за първи път новата стилистична линия в дизайна на бъдещите модели и в същото време поставя началото на нова ера в технологичното развитие. Концептуалната разработка е предназначена специално за клиентите на марката в Китай и със своите мощни, ясни и плавни линии и повърхности напомня за формите на класическите Gran Turismo. Външният дизайн на каросерията съвместява хармонично и ролята на прожекционна повърхност за следващото поколение базирани на изкуствения интелект (AI) светлинни системи и информационни показания. Това авангардно решение се съчетава добре с изцяло новото като концепция вътрешно пространство на ID. CODE, където реалният и виртуалният свят се срещат, за да създадат коренно ново изживяване в мобилната област. Концептуалният автомобил с електрическо задвижване може да бъде управляван самостоятелно от водача и да се движи в режим на автономно шофиране от ниво 4 (Level 4).
До 2030 година ще бъде представена богата моделна гама за китайските клиенти на марката


В периода до 2030 година моделното семейство ID. на китайския пазар ще нарасне до общо 16 модела. Тази внушителна гама ще включва и пет електромобила от новата дъщерна марка ID.UX, които ще отбележат своя пазарен дебют до 2027 година. Предвижда се също Volkswagen да представи поетапно електрически варианти на своите модели с ДВГ и да разшири своята продуктова гама на пазара в Китай с нови, високоефективни plug-in хибридни модели с над 100 километра автономен електрически пробег. В периода до 2030 година, своята пазарна премиера на китайския пазар ще отбележат общо дванайсет нови модела с ДВГ и шест автомобила с хибридно задвижване с емблемата на Volkswagen. Наред с това, марката ще допълни доказалите своите качества конструктивни архитектури MQB и MEB, добавяйки специално създадени за пазара в Китай платформи, като сътрудничеството с XPENG е ярък пример за успешните партньорства в тази насока. Паралелно с този процес, специалистите на Volkswagen China Technology Company (VCTC) със седалище в град Хефей, работят активно върху разработката на първата конструктивна платформа за електромобили на марката, предназначена специално за Китай. След 2026 година на тази CMP (China Main Plattform) архитектура предстои да бъдат създадени още поне четири допълнителни модела в базовия сегмент на пазара на електромобили. Големият брой и многообразието от платформи позволяват на Volkswagen да предложи най-адекватните продукти във всички пазарни сегменти и да отговори на всички специфични нужди и изисквания на своите местни клиенти. 
Новата изцяло електрическа дъщерна марка ID.UX разширява продуктовата гама


Volkswagen разширява своята гама от електромобили в нови пазарни сегменти и потребителски групи в Китай с представянето на новата дъщерна марка ID.UX. Моделите на ID.UX ще съчетаят доказалите се във времето качества и предимства на продуктите на Volkswagen с ориентирана към съвремения лайфстайл по отношение на дизайна. Сред специфичните за новата марка характеристики ще бъдат прогресивният външен дизайн и ориентираното към водача оформление на интериора, включващ изцяло нова, насочена към младите потребители HMI концепция на показанията и управлението на функциите. Първият модел в гамата на ID.UX ще бъде ID.UNYX, чийто пазарен дебют е планиран за 2024 година. 


Усилената развойна дейност на местно ниво ускорява иновациите 


Volkswagen развива и укрепва с ускорени темпове своята екосистема за разработка, планиране, суровинно снабдяване и производство на акумулаторни батерии в Китай. До края на годината броят на служителите само в центъра за научноизследователска и развойна дейност на марката в град Анхуей ще бъде увеличен до общ състав от 3000 експертни специалисти. Едновременно с това, марката ускорява и процесите на локализация по всички развойни направления, за да постигне значително по-кратки цикли на технологичните разработки. Усилията на редица китайски партньори като XPENG, Horizon Robotics и Thundersoft също ще бъдат интегрирани на ранен етап в изследователския и развоен процес. Конкретно сътрудничеството с XPENG предвижда пускането от 2026 година на два нови автомобила от среден клас, а служителите в съвместните предприятия CARIZON с Horizon Robotics и CARThunder с Thundersoft са ангажирани с разработката на технологично иновативни системи за автономно движение, инфотейнмънт системи и комуникационна свързаност

Уеб дизайн Изработка на сайт SEO оптимизация на сайт. Google оптимизация.